Vakmanschap, vormgeving, duurzaamheid en creativiteit 

Wat is een boegi-Woegi?

Een boegi-woegi is een onderbroekje van minimaal 95 % katoen. Het heeft geen nare elastieken randjes, de boorden zijn van hetzelfde materiaal als het broekje zelf. Je voelt nauwelijks dat je een broekje draagt en onder je kleding is ie niet zichtbaar.

Er is een laag model (hipster) en een hoger taillemodel voor wie dat prettig vindt. Daarnaast is het broekje er in 2 varianten. Het eerste broekje heeft een dubbel kruisje zoals je gewend bent, voor gewone dagen.

De tweede variant, het broeki+, heeft een speciaal gevoerd kruisje voor bijvoorbeeld lichte dagen of oeps-momentjes. Op menstruatiedagen kun je in dit model een ‘pad’ leggen die goed op z’n plek blijft zitten.


Door het gebruik van duurzame inlegpads draagt het boegi-woegi broeki bij aan het behoud van het milieu. Al het materiaal is natuurlijk en/ of duurzaam (katoen, bamboe en hennepvezel), hypoallergeen en wasbaar op 60 gr.

Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van katoen met het oeko-tex keurmerk. Hierbij wordt niet alleen gelet op chemicaliën en verstandig met water omgaan, maar ook de hoeveelheid herrie en stoffigheid in een fabriek.

De broekies zijn een initiatief van Sabine Jansen en Christine Gutteling, beide afgestudeerd aan de hogeschool voor mode. Met het oog op duurzaamheid en creativiteit ontstond het idee om ‘de onderbroek’ aan te passen aan de eisen van nu.

Bekijk boegi-woegi op facebook!

 

Download hier de matentabel
boegi-woegi matentabel.pdf (219.05KB)
Download hier de matentabel
boegi-woegi matentabel.pdf (219.05KB)